Image

In de wolken met je nieuwe Mac!

Natuurlijk verkopen wij ‘Everything Apple’. Dat wil zeggen dat alles wat Apple in België op de markt brengt, ook via ons verkrijgbaar is. Maar daar begint je professionele reis pas!

MadMacX is vooral een echte service- en meerwaardeleverancier voor alle types ondernemingen.

 Apple Reseller

MadMacX is veel meer dan een erkend Apple B2B reseller. Wij gaan verder daar waar gewone winkels of webshops stoppen.

Contacteer ons voor een babbel!
Image

Advies voor jouw ideale configuratie?

Image
Contacteer ons nu
Configuratieadvies is inbegrepen voor MadMacX leden. Join the MadCult!
Je bent automatisch lid als je één van onze MadService pakketten afneemt.

Vóór je aankoop: configuratieadvies!

We hebben een ervaren visie over welk toestel je best koopt, voor jouw type gebruik. Welke model, processor, RAM, opslag, … ? Maar ook welke andere hardware je best combineert; hoe je je netwerk juist instelt; en zelfs over de implementatie van gespecialiseerde software hebben we een onderbouwde mening.

De juiste toestelsamenstelling zit in de details.
Lees hier meer...

De aankoop van je toestel: volledige handling.

We doen de reguliere verkoopsafhandeling (zoals een gewone winkel, maar dan wat leuker) én we bieden ook handige lease-oplossingen voor ondernemingen die hun IT-investeringen willen spreiden. Vraag zeker ook naar onze TaaS (Tech-as-a-Service) formules, ideaal voor de optimalisering van IT-bugetten van groeiende ondernemingen.

Als nieuw concept verdient TaaS een extra woordje uitleg.
Lees hier meer…

Na je aankoop: data-migratie, configuratie, support en meer.

De echte MadMacX opdracht start eigenlijk grotendeels ná de aankoop van je toestel. We bieden antwoorden op tal van vragen waar kleine en grotere ondernemingen mee kampen:

 • Hoe kan je je digitale veiligheid verhogen om jezelf te beschermen tegen malware, phishing en andere stoute dingen?
 • Hebben jullie volledige beheerde oplossingen voor al mijn IT-noden, zodat ik me op mijn werk kan concentreren?
 • Waar moet je aankloppen voor support als je rare technische problemen krijgt?
 • Hoe configureer je al je toestellen om ze optimaal te laten samenwerken?
 • Hoe organiseer je je werkproces en data op de beste manier?
 • Hoe migreer je data van oude naar nieuwe toestellen, van server naar de cloud?
 • Wat is veilig back-up beheer en hoe controleer je of dat altijd goed werkt?

Een nieuw Apple toestel kopen in Antwerpen? Daar begint de reis pas.

"MadMacX biedt ook de beste Apple hardware, software en user support in dit sterrenstelsel en omstreken.

Optimaliseer de werking van je toestel en verhoog je productiviteit."

Lees meer...

"I have always depended on the kindness of strangers."

- A Streetcar Named Desire, 1951 -

Image

Een woordje uitleg over renting

De onvermijdelijke periodieke vernieuwing van IT-hardware wordt binnen kleine en middelgrote bedrijven nog vaak afgehandeld als kapitaalinvesteringen (afschrijvingen). Renting biedt je de optie om deze budgetten anders in te richten en te optimaliseren. Een term die in dit soort oplossing gebruikt wordt is T.a.a.S. (Tech-as-a-Service).

Je IT-hardware omvat desktop computers, laptops, mobiele devices, displays, printers, scanners, servers, firewalls, e.d. – Voor de meeste van deze toestellen zijn er T.a.a.S. oplossingen te vinden.

Wat zijn jouw voordelen?

 • Maximaliseert het operationele IT-budget en maakt de kosten voorspelbaar
 • Beperkt per direct IT-investeringen en maakt daardoor budget vrij voor strategische prioriteiten
 • Resulteert in lagere eigendomskosten (Total Cost of Ownership)
 • Optimaliseert liquiditeit
 • Snellere toegang tot de nieuwste technologieën
 • Altijd up-to-date IT-park met verhoogde flexibiliteit
 • Beheert de verschillende opstart-momenten van afzonderlijke teamleden.

 

Flexibeler

TaaS verlaagt de financiële druk op de IT-budgetten, doordat precies bekend is wat per periode moet worden betaald voor de hardware, software en services.

Zo wordt de drempel naar nieuwe technologieën en apparatuur lager en kan een organisatie flexibel en schaalbaar met zijn IT-infrastructuur omgaan.

Uniformer

De grote hoeveelheid en verscheidenheid aan apparaten waarmee bedrijven hun producten en diensten creëren, organiseren en vermarkten, vormen een grote uitdaging.

Door de verschillende aankoopdata zijn er meestal ook verschillende types hard- en vooral software in omloop. Met TaaS is het eenvoudiger om daar uniformiteit in te realiseren, omwille van de verhoogde flexibiliteit in vervanging van toestellen.

"Wat is configureren?"

Configureren - [kɔnfixy'rerə(n)]: Een begrip dat niet voor iedereen duidelijk is en ook wel wat ladingen kan dekken. Het is quasi synoniem aan 'samenstellen', maar ook wel aan 'instellen' en er zit meestal een knipoogje naar de technische kant van de zaak. Wanneer we bij MadMacX spreken over configureren, dan is dat zowel van toepassing op hardware als op software.

Hardware configureren

Dat kan zowel op toestelniveau als op infrastructuurniveau zijn. Het betekent dat we gaan kijken wat jij als gebruiker precies met je toestel wil gaan doen.

Wil je bijvoorbeeld gespecialiseerde toepassingen op je Mac laten draaien? Dan gaan wij kijken naar de processorbelasting van die toepassingen en de opslagcapaciteit die voor dat soort bestanden nodig is.

We stemmen je toestelsamenstelling daar gedetailleerd op af. Met oog op de toekomst, zodat je toestel zolang mogelijk operationeel blijft voor jouw specifieke noden. Zo krijgt je de beste waarde en levensduur voor je geld.

Hetzelfde geldt voor de omliggende infrastructuur: je printers, je wifi netwerk, je scherm(en), je adapters, ... Maar ook je servers, back-up toestellen, security toestellen (firewall), ...

We kijken met expertise naar je omkaderende noden en komen met slim en future-proof advies over de constellatie van toestellen die je best aankoopt.

Kortom, er komt heel wat meer bij kijken dan louter het toestel. En die extra's, dat kunnen wij goed.

Hardware-advies is inbegrepen in de MadService pakketten die we aanbieden. Maar je kan onze diensten ook inhuren, natuurlijk.

Software configureren

Eens je een toestel en de omliggende infrasstructuur hebt aangeschaft, moeten al die machines natuurlijk ook nog ingesteld worden.

Je Mac kan je grotendeels zelf instellen (daarom is Apple ook zo leuk), maar als je twee technische linkerhanden hebt, is het wel handig als ook dat voor jou kan gedaan worden.

Bij gespecialiseerde toepassingen, hebben we bij MadMacX veel ervaring voor de software die gebruikt wordt door de creatieve beroepen (die traditioneel ook vaak op Mac werken): architecten, fotografen, videografen, ontwerpers, muzikanten, ... Dus aarzel niet om ons uit te dagen met complexe vraagstukken.

Voor de instelling van de randapparaten komen wij met MadMacX bijna altijd eerst aan de beurt. Elke IT-omgeving (ook bij particulieren) heeft een andere puzzel aan invloeden (bv. de provider Telenet versus Proximus, geeft al andere mogelijkheden of beperkingen, maar ook dikte van de muren, kwaliteit van bekabeling, oude randapparatuur, leeftijd van de modem, ... spelen een rol).

Het vraagt wel wat kennis en ervaring om binnen die puzzel te zorgen dat alle apparaten juist met elkaar communiceren. Die kennis, die hebben wij.